Home

Nieuws 1353 x bekeken 2 reacties

Fans Werder Bremen willen Wiesenhof niet als nieuwe clubsponsor

Bremen - Fans van Bundesliga-voetbalclub Werder Bremen protesteren heftig tegen sponsoring door pluimveevleesconcern Wiesenhof. In ruil voor 10 miljoen euro in de komende twee seizoenen gaan de Werder Bremen-voetballers shirts dragen met de leus ’Wiesenhof, Deutschlands Geflügelmarkte Nr. 1”.

Dat vinden de fans blijkens een door hen geopend account op Facebook een buitengewoon slecht idee. Zij menen dat er sprake is van een domme streek van de clubleiding en vrezen imageverlies. Wiesenhof is volgens hen synoniem met ’dierenbeulerij’ en problemen met de voedselveiligheid. De tegenstanders van de sponsoring kregen tot dusver 13.000 keer de beoordeling ’vind ik leuk’. De militante dierenbeschermingsorganisatie Peta hield donderdag een protestdemonstratie bij het stadion van Werder Bremen. Televisiezender ZDF besteedde in zijn journaal flink aandacht aan de zaak.

Laatste reacties

  • wzandbergen1

    De fans is gelukt om op Facebook Wiesenhof bekend te maken. Nu nog de vraag of Werder-Bremen een sponser heeft of 10 miljoen euro zal missen. Moeten die fans maar zelf weten of ze kans willen behouden om kampioen te worden, met Wiesenhof geld, of het risico op degraderen willen nemen.

  • awknop

    De fans van Werder Bremen hebben zich de vraag gesteld of het doel de middelen heiligt en ze hebben deze vraag ontkennend beantwoord. Die vraag is in Duitsland wel eens anders beantwoord. Als je ziet hoe ver clubliefde soms kan gaan moet Wiesenhof wel een behoorlijke boevenbende zijn. De fans van Bremen verdienen wat mij betreft een pluim.

Of registreer je om te kunnen reageren.