Home

Nieuws

FNV en OR AB Oost stellen externe financieel deskundige aan

Doetinchem – FNV Bondgenoten en de Ondernemingsraad van AB Oost hebben besloten een extern financieel deskundige aan te stellen om uit te zoeken wat de afgelopen jaren financieel is mis gegaan bij het agrarisch uitzendbureau. AB Oost kondigde vorige week een reorganisatie aan waarbij 300 van de 720 arbeidsplaatsen komen te vervallen.

Woensdag hebben FNV Bondgenoten en de OR overleg gehad over de aangekondige reorganisatie. Zij hebben besloten om diverse stukken bij de directie op te vragen waaronder de uitleg van de jaarcijfers van 2011, de financiële cijfers per onderneming en de juridische structuur van AB Oost in relatie tot de dochterondernemingen. Monique Daamen van FNV Bondgenoten: “De directie moet nu aan de slag. Als we de gegevens beschikbaar hebben, kan onze financieel adviseur aan de slag.” Volgens Daamen is het gebruikelijk een extern financieel adviseur aan te stellen bij dergelijk grote reorganisatie.

De OR bevestigt de aanstelling van de extern deskundige.

Of registreer je om te kunnen reageren.