Home

Nieuws

Europese Commissie wil uitwisseling jonge boeren

Brussel – De Europese Commissie financiert een onderzoek naar een uitwisselingsprogramma voor jonge boeren in de EU. Het programma zal vergelijkbaar zijn met de met Europees geld ondersteunde Erasmus-programma voor studenten in de EU.

Voor het onderzoek wordt in de komende twee jaar in totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. In de EU is meer dan de helft van de boeren ouder dan 55 en slechts 6 procent jonger dan 35. Wat de Commissie betreft wordt het voor jonge boeren aantrekkelijker gemaakt boer te zijn en te blijven. Via een uitwisselingsprogramma zouden jonge boeren ervaring in het buitenland kunnen opdoen. In de EU gaan jaarlijks zo’n 200.000 studenten ondersteund door het Erasmus-programma enige tijd in het buitenland studeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.