Home

Nieuws 1189 x bekeken 1 reactie

Essent rond proef met biobrandstoffen succesvol af

Cuijk - Bermgras, papierslib en snoeihout zijn geschikt voor het opwekken van duurzame elektricteit. Dat blijkt uit een proef in de bio-energiecentrale van Essent in Cuijk. De proef startte begin dit jaar.


Gedurende zes weken verstookte de centrale in Cuijk, waarna gekeken  werd naar de gevolgen voor de technische installatie van de biomassacentrale.

Nu de test met de nieuwe biomassa succesvol blijkt, voert Essent later in het jaar een tweede test uit in de centrale. In het tweede experiment worden verschillende vormen van brandstof afzonderlijk van elkaar getest. Het energiebedrijf verwacht dat de centrale vanaf 2013 weer continu zal draaien.

Eén reactie

  • miniplaat

    Maar stoppen ze nou echt meteen het snoeihout in de centrale of gaan ze het weer eerst versnipperen? Want dan is de milieu winst direct ver te zoeken als zo'n 360pk trekker er 60 liter diesel per uur door draait.. Zag laatst weer een Fendt 936 plat gaan voor een hout versnipperaar, wat een onzin. Zelfs stammen van 25 cm werden er door gegooid

Of registreer je om te kunnen reageren.