Home

Nieuws

Emiraten staan meer vlees uit Ierland toe

Dublin – De Verenigde Arabische Emiraten hebben de voorwaarde dat uit Ierland ingevoerd rundvlees alleen afkomstig mag zijn van dieren die jonger zijn dan 30 maanden ingetrokken. Bovendien geven de Emiraten ook toestemming voor de invoer van kippenvlees en daarvan gemaakte producten uit Ierland.

De Emiraten staan nu de invoer van rundvlees van dieren van elke leeftijd toe. Bovendien mogen stukken vlees zonder been ook afkomstig zijn van gekoeld of diepgevroren uitgebeend rundvlees. "Dit zijn belangrijke ontwikkelingen die het leven voor de vleesexporteurs weer een stuk makkelijker maken", aldus minister Simon Coveney van landbouw. 
De minister denkt verder dat de export van kippenvlees ‘aantrekkelijke kansen biedt voor Ierse exporteurs’. Hij benadrukt dat de versoepelingen het resultaat zijn van voortdurende communicatie door zijn ministerie, de Ierse ambassade in de Emiraten en de Ierse voedingsexportdienst Bord Bia. Coveney verwacht daarbij dat andere Arabische landen binnenkort het voorbeeld van de Verenigde Arabische Emiraten zal volgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.