Home

Nieuws

Eigenaar grond van spandoek Partij voor de Dieren heeft niets met de partij

Hoofddorp – De boer op wiens land een enorm spandoek van de Partij voor de Dieren staat langs de A4, heeft niets met de partij.

Dat zegt hij op Radio 1. “Ik weet nergens van”, zegt de eigenaar van de grond. De boer heeft het wel goed gevonden dat het bord werd geplaatst, bevestigt hij. Via een steigerbedrijf heeft de Partij voor de Dieren de locatie gehuurd. Hoeveel de boer precies voor het spandoek krijgt, is niet bekend. “Maar de boer wordt er zeker voor betaald. En dat mag ook, want we nemen een groot deel van zijn land in beslag en het mag hier weken blijven staan”, aldus een woordvoerder van de Partij voor de Dieren.

Het spandoek is 40 meter lang en 4 meter hoog.  De gemeente Haarlemmermeer heeft een dwangsom van 10.000 euro per dag opgelegd zolang de PvdD het bord niet weg haalt, omdat ze geen vergunning hebben voor het bord.

De Partij voor de Dieren heeft via een advocaat bezwaar gemaakt tegen de dwangsom. De gemeente bekijkt de zienswijze van partij, en zal hier spoedig op reageren. De gemeente heeft alleen actie ondernomen richting de PvdD, niet naar de eigenaar van de grond.

Of registreer je om te kunnen reageren.