Home

Nieuws 637 x bekeken 1 reactie

EU geeft 2 miljoen noodhulp na overstromen landbouwgebied India

Brussel – De Europese Commissie geeft 2 miljoen euro noodhulp na de overstromingen in Assam, Noord-India. Door hevige stortregens zijn delen van het gebied onder water komen te staan.

Eurocommissaris Kristalina Georgieva van Ontwikkelingssamenwerking wijst erop dat de overstromingen op een zeer ongunstig moment komen: net voor de oogst van de gewassen. “De oogsten zijn verloren gegaan en veel mensen hebben hun huis en hun vee verloren”, aldus Georgieva. De Europese steun is gericht op directe noodhulp, zoals schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Daarnaast wordt een hulpprogramma opgestart waardoor mensen weer geld kunnen verdienen om voedsel te kopen. De overstromingen in Assam zijn de ergste in tientallen jaren. In totaal zijn ongeveer 2 miljoen mensen getroffen. Duizenden hectares landbouwgewassen zijn verloren gegaan.

Eén reactie

  • frans64

    ze moeten daar eerst maar eens goed dijken leggen dan is misschien het probleem over, en nederland kan beter de voedselbanken in ons land steunen dan zo een corupt land als India geld te geven dat geld komt toch nooit op de plaats waar het voor bestemd is

Of registreer je om te kunnen reageren.