Home

Nieuws 1 reactie

ECB stelt Wall Street teleur

New York -De Amerikaanse beurzen zijn donderdag met verliezen geopend. Beleggers waren teleurgesteld dat ECB-president Mario Draghi ondanks zijn belofte om alles te doen om de euro overeind te houden geen directe maatregelen aankondigde om de schuldencrisis aan te pakken.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na aanvang van de handel 0,7 procent lager op 12.881 punten en de brede S&P 500 daalde 0,8 procent tot 1364 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,6 procent tot 2903 punten.

De Europese Centrale Bank (ECB) liet de rente in de eurozone conform verwachting ongewijzigd op 0,75 procent. De financiële markten keken echter met grote spanning uit naar de toelichting van Draghi op het rentebesluit. Beleggers waren benieuwd of de ECB-president actie zou gaan ondernemen om de crisis te bestrijden. Draghi gaf aan dat de centrale bank bereid is tot verdere actie, maar kondigde geen directe maatregelen aan.

Eén reactie

  • denker123
    Het zijn net kleine kinderen die beleggers alle maatregelen van de E.U. zijn in een paar weken uitgewerkt ,ze wachten nu weer op sinterklaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.