Home

Nieuws 186 x bekeken laatste update:15 aug 2012

Duitse agrogrondstoffenindex blijft nog onder piek van april

Bonn - De landbouwgrondstoffenindex van agromarktbureau AMI is in juli ten opzichte van juni met krap 2 procent gestegen naar 139,2 punten. Dat is nog steeds iets lager dan in april, toen met 140,6 punten de voorlopig hoogste stand van dit jaar werd bereikt.

De stijging in juli is primair veroorzaakt door de graanprijsontwikkeling. De melkprijzen werkten in tegengestelde richting.

Het in Duitsland gevestigde bureau verwacht in de lopende maanddoor de groeiende oogstvolumes wel enige druk op de graanprijzen.

In week 32 werd volgens AMI in Duitsland voor meeltarwe gemiddeld 233 euro per ton geboden. De rund- en varkensvleesprijzen tonen een aantrekkende trend. De index gaat uit van 2005 (2005 is 100) en omvat behalve de prijzen van de genoemde grondstoffen tevens de prijzen van koolzaad, mais en vleeskuikens.

Of registreer je om te kunnen reageren.