Home

Nieuws 1481 x bekeken

Droogte leidt tot schade Italiaanse gewassen

Rome – Aanhoudende droogte heeft in Italië geleid tot bijna 1 miljard euro aan gewasschade in mais, suikerbieten en wijndruiven. Dat meldt de Italiaanse boerenorganisatie Confagricoltura. Van de maispercelen die niet geïrrigeerd zijn moet 30 procent als verloren worden beschouwd, aldus Confagricoltura.

In sommige gevallen zijn hele percelen verzengt. Italië is na Frankrijk en Roemenië de belangrijkste maisproducent in de Europese Unie. Bij soja en suikerbieten, minder belangrijke teelten in Italië, bedraagt het verlies tot 50 procent. De droogte heeft ook schade toegebracht aan voergerst, zonnebloemzaad, tomaten, fruit en olijven. Italië produceert ook hoogkwalitatieve tarwe maar de oogst is al binnengehaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.