Home

Nieuws

‘Door passeerhavens Gelderland minder trekkers in dorpskernen’

Arnhem – De Gelderse proef met passeerhavens voor landbouwverkeer is succesvol, blijkt uit een evaluatierapport van de provincie. Er rijden nauwelijks nog trekkers door dorpskernen. De proef startte in 2007 op initiatief van het CDA bij een aantal provinciale wegen in de Achterhoek. Het CDA wil dat het beleid wordt voortgezet en naar meer plaatsen wordt uitgebreid.

Binnen de proef gebruiken boeren in onder meer Groenlo, Etten, Ruurlo en Lochem met materieel toenemend vooral rondwegen. Door uit te wijken naar stroken naast de reguliere weg, de passeerhavens, kunnen trekkers wel auto’s en vrachtwagens laten doorstromen. Het CDA stelt dat het succes van de proef mede te danken is aan samenwerking met LTO Noord. Albert Schol, statenlid namens CDA. “In het begin was er in de Staten nogal wat scepsis (-). Nu blijkt dat we twee vliegen in één klap hebben geslagen: meer ruimte voor landbouwverkeer, meer verkeersveiligheid en minder overlast in de dorpen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.