Home

Nieuws 239 x bekeken

Delhaize realiseert omzetgroei

Brussel - Het Belgische supermarktconcern Delhaize heeft in het tweede kwartaal een lichte omzetgroei weten te realiseren. De operationele winst daalde echter met 12 procent tot 184 miljoen euro. De resultaten, die Delhaize woensdag bekendmaakte, waren nog steeds beter dan analisten hadden gevreesd.

De omzet van het supermarktconcern steeg met 4,2 procent (exclusief de invloed van wisselkoersen). Daarvan werd ruim 1 procent op eigen kracht gerealiseerd. In de Verenigde Staten, waar Delhaize 65 procent van de omzet vandaan haalt, daalde de omzet in winkels die langer dan 1 jaar open zijn met 0,6 procent. Delhaize heeft daar te maken met sterke concurrentie van onder meer Wal-Mart, waardoor het concern de prijzen vaak moest verlagen. De winstmarge daalde ook omdat Delhaize de gestegen inkoopkosten niet aan de klanten heeft doorberekend.
In België stegen de verkopen echter met ruim 1 procent. De winstmarge daalde ook daar echter licht omdat klanten niet de hogere inkoopprijzen hoefden te betalen. Ook moest Delhaize de salarissen in België verhogen om de inflatie te compenseren. Het concern bevestigde de eerder afgegeven winstverwachting voor heel 2012. De winst komt daarbij volgens Delhaize aan de lage kant van de eerder afgegeven schatting van een winstdaling van 15 tot 20 procent uit. In Nederland reageerde het aandeel Ahold positief op de meevallende cijfers van de Belgische branchegenoot. In een overwegend roodgekleurde AEX-index ging Ahold met 0,5 procent vooruit. De AEX noteerde 0,8 procent lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.