Home

Nieuws 1 reactielaatste update:9 aug 2012

Deens agroconcern DLG wil naar 8 miljard omzet

Kopenhagen - De Deense agrohandels- en –dienstverleningscoöperatie DLG zet na een aantal jaren stilstand de koers weer op groei.

Over drie jaar moet volgens de nieuwe bedrijfsstrategie de omzet zijn opgekrikt van nu 5,5 miljard naar 8 miljard euro, zo heeft DLG laten weten.

”De groei willen we primair zien te bereiken op de Duitse, Franse en Poolse markt. Tevens willen we onze activiteiten op het gebied van mineralen- en vitaminevoer de komende drie tot vijf jaar verdubbelen”, licht bestuursvoorzitter Niels Densgø Jensen toe. Een andere activiteit waarin het concern brood ziet is gewasveredeling, waaronder veredeling van aardappelpootgoed.

DLG is in het thuisland marktleider, maar heeft daarnaast ook nu al een relatief sterke positie in Duitsland via dochterbedrijf Hage Kiel. Dit neemt op de door varkenshoudersorganisatie ISN opgestelde ranglijst van grootste Duitse mengvoerfabrikanten de 5e plaats in met vorig jaar een productie van ruim 1 miljoen ton. Het Nederlandse Forfarmers staat op de 4e plaats met in 2011 krap 1,2 miljoen ton. De eerste drie plaatsen worden bezet door Agravis, Deutsche Tiernahrung Cremer en Bröring.

Eén reactie

  • Ishtar

    Typisch artikel om te vermelden wie op 4 of 2 of 3 of 1 staat.
    Alsof dat een bestuurdelijke prestatie is om je te vergelijken met andere bedrijven dmv getallen die de lading toch nooit gelijkwaardig dekken.


Of registreer je om te kunnen reageren.