Home

Nieuws

DCP weggelekt bij Cargill in Sas van Gent

Sas van Gent - Bij het bedrijf Cargill in Sas van Gent is in de nacht van vrijdag op zaterdag 225 liter van de gevaarlijke stof DCP weggelekt. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland laten weten.

Er is geen gevaar voor de omgeving geweest, aldus een woordvoerder. Niemand raakte gewond. Bij contact met de huid of inname is DCP gevaarlijk. De brandweer rukte uit met een zogeheten gaspakkenteam en wist de lekkage na ongeveer anderhalf uur te stoppen. De brandweerlieden zijn na afloop ontsmet.

Het weggelekte DCP kwam in een daarvoor bedoeld opvangbassin onder de installatie terecht. Cargill is verantwoordelijk voor de afvoer van de gelekte stof en de reparaties aan de installatie, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Het bedrijf is actief in de voedingsmiddelenindustrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.