Home

Nieuws 239 x bekeken

Crédit Agricole blijft in het zwart

Parijs – De Franse bank Crédit Agricole heeft de nettowinst in het tweede kwartaal weliswaar met 67 procent zien dalen naar 111 miljoen euro maar blijft daarmee – tegen de verwachting in – wel zwarte cijfers schrijven. De omzet ging omlaag met 14 procent naar 4,75 miljard.

De winstdaling bij deze Franse tegenhanger van de Rabobank, die voor de crisis grote ambities had in Zuid-Europa, wordt onder meer veroorzaakt door een grote afschrijving op de Italiaanse dochterbank Intesa en op activiteiten in Spanje. Crédit Agricole doet verder nog geen mededelingen over de geplande verkoop van haar noodlijdende Griekse bankbedrijf Emporiki. De Fransen zijn al tijden in onderhandeling met drie mogelijke gegadigden maar die gesprekken hebben nog geen resultaat opgeleverd. Topman Jean-Paiul Chifflet hoopt de zaken nu echter wel binnen een paar weken afgerond te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.