Home

Nieuws 229 x bekeken

Chinezen azen op Britse snackproducent

Londen – Het Chinese drankenconcern Hangzou Wahaha Group is één van de belangrijkste kandidaten voor de overname van de snackdivisie KP Snacks van United Biscuits, het Britse voedingsbedrijf waartoe ook Verkade behoort.

Eerder dit jaar kocht een ander Chinees bedrijf, Bright Food Group, al de Britse fabrikant van ontbijtgranen Weetabix. Wahaha heeft samen met vijf andere kandidaten een definitief overnamebod op tafel gelegd voor KP Snacks, waartoe onder meer merken als Hula Hoops en McCoy chips behoren. Wahaha lijkt van die gegadigden echter de beste papieren te hebben. De divisie zoute snacks wordt afgesplitst van United Biscuits nadat het eerder niet is gelukt het bedrijf als geheel te verkopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.