Home

Nieuws 456 x bekeken

CBS: aantal vacatures laagst in 8 jaar, landbouw-vacatures stabiel

Den Haag - Het aantal openstaande vacatures was in het tweede kwartaal met 109.000 het laagste sinds 2004. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In het eerste kwartaal waren er nog 118.000 vacatures. Het aantal vacatures in de land- en tuinbouw blijft stabiel, op ongeveer 1000. De vacaturegraad in de land- en tuinbouw en visserij, het aantal vacatures per 1000 banen, was in het tweede kwartaal 14, gelijk aan dezelfde periode vorig jaar. Het deel openstaande vacatures is hiermee vergelijkbaar met het gemiddelde van alle branches, dat gedaald is naar 15. In het tweede kwartaal van 2011 was dit nog 18.

De landbouw is niet de enige sector waar het aantal vacatures stabiel is. Dat geldt ook voor de zorg, het onderwijs en financiële instellingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.