Home

Nieuws 612 x bekeken 1 reactie

Britten brengen productie bio-ethanol weer op gang

Teesside – De Ensus bio-ethanol fabriek in het Engelse Teesside wordt de komende weken weer in productie genomen. Bovendien zal ook een nieuwe bio-ethanol fabriek bij Hull binnen niet al te lange tijd gaan draaien.

De fabriek van Ensus werd in mei stilgelegd vanwege te veel concurrentie van Amerikaanse bio-ethanol maar dat is door de sterk tegenvallende graanoogsten in de Verenigde Staten weggevallen. Bovendien heeft de Europese Unie de invoer van bio-ethanol verder aan banden gelegd, meldt het Britse graanschap HGCA. Het weer opstarten van de fabriek betekent dat ook weer tot 350.000 ton veevoer als restproduct op de markt kan komen.

Verder hoopt Vivergo Fuels haar fabriek voor bio-ethanol in Hull binnenkort in productie te kunnen nemen. De afgelopen tijd heeft de bouw van het complex de nodige vertraging opgelopen. Ook die fabriek zal een grote hoeveelheid veevoer, vooral voor de melkveehouderij, produceren. Deskundigen gaan er daarbij van uit dat dat de productiekosten voor melkveehouders op den duur omlaag kan drukken.

Tom Baak

Eén reactie

  • denker123

    L.T.O. wil in Nederland een graanvoorraad aanleggen,de Britten doen het tegenovergestelde.Beginnen met ethanol maken als er een tekort aan graan dreigt en dus duur is.Iedereen doet maar wat.De melkveehouders worden daarbij voorgelogen dat hun produktie kosten omlaag gaan,hoe kan dat? Er komt maar 25% van de voederwaarde van tarwe terug als tarwegistconcentraat,dus hoe meer ethanol er gemaakt wordt hoe duurder de tarwe wordt en ook het bijprodukt

Of registreer je om te kunnen reageren.