Home

Nieuws 296 x bekeken

Britse trekkerverkoop omlaag

Londen - Het aantal trekkerregistraties in het Verenigd Koninkrijk is in juli ten opzichte van vorig jaar met 0,6 procent gedaald tot 1411. Dat meldt de Agricultural Engineers Association (AEA). In het hele jaar tot nu toe is het aantal trekkers 3,4 procent gestegen tot 9731 machines.

Hoofdeconoom Chris Evans van AEA zegt tegen Agra Europe: "We hadden wel een correctie verwacht in het aantal registraties, omdat de groei in verkoop onhoudbaar was. Ik ben verrast dat de terugval niet nog groter is. Ik denk dat wat leveringen naar voren zijn getrokken en verwacht dat daarom het verkoopvolume in augustus lager zal liggen."

Evans spreekt van een dankzij de onzekere graanoogst erg onheldere situatie, maar verwacht dat de komende vijf maanden toch minder zal worden verkocht dan een jaar geleden. Het jaar 2011 was voor de verkoop van trekkers in het Verenigd Koninkrijk een erg goed jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.