Home

Nieuws

Britse grondprijs boven 27.000 euro

Londen - De prijs voor boerenland in Groot-Brittannië is boven de 27.000 euro per hectare uitgekomen.

In het tweede kwartaal namen de prijzen weer met 2 procent toe, wat vooral is toe te schrijven aan het opdrogen van het aanbod.

In deze periode kwam minder dan 15.000 hectare op de markt, ruim 40 procent minder dan het aanbod een jaar geleden. De hoeveelheid te koop aangeboden landbouwgrond ligt daarmee op het laagste peil in vijf jaar, meldt makelaarskantoor Smiths Gore.

Ook het aantal transacties is met 118 verkopen veel lager dan vorig jaar. Hoofd onderzoek Jason Beedell: ‘’We weten uit onze analyses dat het aanbod aan te koop aangeboden gronden voor een herziening van het Europees landbouwbeleid altijd terug loopt, maar de mate waarin dat nu gebeurt is verrassend. Andere factoren spelen ook een rol, zoals een aanhoudende winstgevendheid en positieve vooruitzichten voor de meeste landbouwsectoren op de middellange termijn waardoor boeren liever zelf op hun land blijven werken dan het te verkopen.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.