Home

Nieuws 5 reacties

Bleker: ruiming pluimveebedrijf goed verlopen

Den Haag - De ruiming van het pluimveebedrijf in Hagestein waar vorige week vogelgriep is vastgesteld, is goed verlopen.

Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer. "Het proces van bewusteloos maken en doden is goed verlopen en de vooraf vastgestelde parameters voor welzijn zijn gehaald", aldus Bleker.

Bij het vorige geval van vogelgriep, op een kalkoenenbedrijf in Kelpen-Oler, verliep de ruiming niet goed, waardoor dieren onnodig hebben geleden. Hierop heeft het ministerie een ander bedrijf gecontracteerd voor eventuele ruimingswerkzaamheden bij een uitbraak van dierziekten.

De stallen van het bedrijf in Hagestein zijn zondag ontsmet. Wanneer zich geen complicaties voordoen, kunnen de maatregelen in het éénkilometergebied na drie weken opgeheven worden. Het bedrijf blijft nog enkele weken onder toezicht.

Laatste reacties

 • veldhuize001

  Waarom moest dit bedrijf geruimd worden als het voor de volksgezondheid niet gevaarlijk was en weer een bedrijf met uitloop kippen wat partij ven de dieren zo graag wil nu kun je zien wat daar de gevolgen van zijn ik denk met binnen loslopende kippen is men beter af minder last van ziekte uitbraak maar ook minder last van roofvogels die er op af komen als ze weten daar is wat te halen

 • B bob

  Inderdaad Veldhuize 001 . Weg met die achterlijk dierwelzijn aanhangers
  Gelukkig weer een voorbeeld dat je geen mededogen moet hebben met andere levende wezens op deze planeet . een dier heeft geen gevoel en al helemaal geen ziel.Hoe beter je dus voor vee zorgt hoe slechter het is voor de mensheid. Oke wij zijn persoonlijk de meest erge milieuramp die je je kan indenken maar daarom moeten we ons zo erg mogelijk misdragen. De medicijnen die we nu nodig hebben moeten zo snel mogelijk onbruikbaar worden door overmatig misbruik in de reguliere veehouderij . De pandomie komt echt wel en rennen heeft dan geen zin meer. We gaan niet allemaal in de Ark passen.

 • bankivahoen

  Jij past er in ieder geval zeker niet in B bob!

 • Bloemestein

  Waar blijft de groene mafia nu, als er ganzen gevangen en vergast moeten worden zijn ze er als de kippen bij om de rechter dit te laten verbieden, maar dit gaat maar om het inkomen van de boer, en die zijn er in tegen stelling tot ganzen toch genoeg.
  Overigens, waarom is er geen vliegverbod voor wilde vogels vastgesteld, dat zijn immers de veroorzakers van deze ellende.

 • B bob

  Bankivahoen ik ben zelf degene die hem aan het bouwen is .

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.