Home

Nieuws

Bleker: geen vervroegde uitbetaling melkveehouders

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw gaat melkveehouders de toeslagrechten niet eerder uitbetalen.

Dat zegt hij in reactie op oproepen van de melkveehoudersvakbond NMV en Christenunie-Kamerlid Esmé Wiegman. Bleker ziet geen aanleiding om melkveehouders anders te behandelen dan andere agrariërs. "Het beleid is erop gericht om voor alle sectoren een zo snel mogelijke uitbetaling van toeslagrechten te realiseren, vanaf 1 december", laat een woordvoerder van het ministerie weten. Wanneer er menskracht wordt ingezet om specifieke groepen eerder te betalen gaat dat ten koste van de inzet op het totale doel, terwijl dat onze topprioriteit is, aldus de woordvoerder.

Bleker gaat ook geen gebruikmaken van van de mogelijkheid die Brussel biedt om boeren per 15 oktober een voorschot uit te betalen. "Ook dat kost extra werk, terwijl de tijdwinst maar beperkt is. De focus is op een zo vlot mogelijke uitbetaling aan zoveel mogelijk ondernemers."

Of registreer je om te kunnen reageren.