Home

Nieuws

Biotechbedrijf IQ Corporation failliet

Groningen - Het Groningse biotechbedrijf IQ Corporation is deze week failliet verklaard. Door het faillissement verliezen 22 medewerkers hun baan. Dat meldt RTV Noord.

IQ Corporation is het moederbedrijf van IQ Therapeutics, dat tien jaar geleden bekend werd omdat het een medicijn had ontwikkeld tegen Antrax. Daarnaast werkte de onderneming aan producten tegen de MRSA-bacterie.
In maart dit jaar kreeg het bedrijf nog een financiële impuls van DSM en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij. Het bedrijf slaagde er niet in om de producten tijdig op de markt te krijgen om de grote investeringen die de ontwikkeling vroeg terug te verdienen.
Curator Wim Entzinger heeft goede hoop dat het bedrijf wordt overgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.