Home

Nieuws 533 x bekeken

Beregeningsverbod in Brabant

Boxtel - De Brabantse waterschappen De Dommel en de Brabantse Delta stellen verboden in op de onttrekking van water uit beken en sloten in een groot deel van het werkgebied.

Het verbod bij het waterschap De Dommel gaat vrijdag in. De Brabantse Delta heeft het verbod dinsdag ingesteld. De waterschappen nemen de maatregelen omdat de hoeveelheid oppervlaktewater dat door de beken en rivieren stroomt inmiddels lager is dan 10 procent van het jaargemiddelde.

Vorig jaar werden al in mei in verschillende waterschappen onttrekkings- en beregeningsverboden ingesteld. Het is nog wel toegestaan water aan beken te onttrekken voor de bestrijding van brand of voor het drenken van vee.

Het onttrekkingsverbod is nodig om schade aan oevers en kaden te voorkomen en de sterfte van planten en dieren in de waterlopen tegen te gaan.

 Of registreer je om te kunnen reageren.