Home

Nieuws 360 x bekeken

Bayer Cropscience investeert 12 miljoen in veredeling

Monheim – Bayer Cropscience investeert 12 miljoen euro (14 miljoen Australische dollars) in een nieuw veredelingscentrum voor tarwe en oliezaden in de Australische regio Wimmera.

Het Duitse bedrijf wil soorten ontwikkelen die plagen en ziekten beter kunnen weerstaan, en toch een hoge opbrengst realiseren. Tevens wil Bayer Cropscience variëteiten die presteren bij ongunstig weer, zoals droogte.

Volgens Mathias Kremer van Bayer Cropscience groeit de vraag naar tarwe en oliezaden wereldwijd en kunnen Australische boeren een belangrijke bijdrage leveren aan het voeden van een groeiende wereldbevolking. Bayer Cropscience wil op middellange termijn vergelijkbare veredelingsstations voor tarwe en oliezaden openen in Azië en Latijns Amerika. Australië is reeds de derde belangrijkste exporteur van tarwe en de tweede grootste exporteur van oliezaden.

Of registreer je om te kunnen reageren.