Home

Nieuws

Banenverlies bij Britse fabriek Vion ‘onvermijdelijk’

BROXBURN – De Britse vakbonden gaan er van uit dat in ieder geval een deel van de 1.700 banen bij de vleesfabriek Hall’s of Broxburn van Vion UK verloren gaan.

De bonden proberen samen met de regionale en landelijke overheid in Schotland te redden wat er te redden valt bij de fabriek maar daarbij zullen niet alle banen behouden kunnen blijven, aldus vakbond USDAW.

De bonden hebben inmiddels al drie keer als werkgroep met andere betrokkenen om de tafel gezeten. Daarbij zijn volgens USDAW inmiddels de nodige besparingsplannen opgesteld die de fabriek of een deel daarvan zouden kunnen redden. Verder wordt ook gesproken over mogelijke overnemers voor de fabriek maar daar is verder tot nu toe niets over bekend gemaakt. Vion UK heeft op haar beurt begin juli laten weten dat Hall’s of Broxburn de laatste tijd zo’n 100.000 euro verlies per dag maakt en met sluiting wordt bedreigd. De wettelijk voorgeschreven overlegperiode met het personeel en hun vertegenwoordigers loopt daarbij begin oktober af.

Ruud Peys

Of registreer je om te kunnen reageren.