Home

Nieuws

Aziatische landen en Rusland tegen landbouwprotectionisme

Moskou – Apec, een toenemend invloedrijk samenwerkingsverband van landen rond de Stille Oceaan, is tegen landbouwprotectionisme. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring van de ministers van financiën van de lidstaten waaronder Japan, China, Zuid-Korea, Australië en de VS.

Japan geldt als belangrijkste voedingsimporteur ter wereld terwijl de VS de grootste exporteur is. Rusland, dat in 1998 tot Apec is toegetreden, werd vorig jaar bekritiseerd toen het de export van graan aan banden legde om hoge voerprijzen in eigen land een halt toe te roepen. Apec stelt wel dat de samenwerkende landen waakzaam blijven en de oplopende voedselprijzen blijven volgen en noemt deze zorgwekkend. Het nieuws komt nadat de Wereldbank verklaarde dat voedselprijzen in de afgelopen maand 10 procent zijn gestegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.