Home

Nieuws

Aptroot: als burgemeester is elke arbeidsplaats die verloren gaat jammer

Rotterdam – Als burgemeester van Zoetermeer vind ik elke arbeidsplaats die verloren gaat jammer. Dat zegt VVD-Kamerlid Charlie Aptroot tijdens het VVD-congres. De politicus vertrekt na de verkiezingen uit de Tweede Kamer en wordt burgemeester van Zoetermeer, waar veel productschappen zijn gevestigd.

Aptroot heeft zich als politicus negen jaar ingezet om de productschappen  af te schaffen. Dit voorjaar diende heeft hij een wetsvoorstel gemaakt, dat nu bij de Raad van State ligt voor advies.

"Mijn standpunt als VVD-er over de productschappen blijft ongewijzigd. Wij zijn niet voor betutteling en verplichte heffingen voor ondernemers. Mijn standpunt dat de productschappen moeten worden opgeheven blijft", zegt Aptroot. In zijn nieuwe functie als burgemeester geeft hij aan dat hij elke arbeidsplaats die verloren gaat, jammer vindt. "Maar de landelijke politiek gaat over de toekomst van de productschappen en niet de burgemeester van Zoetermeer. En dat is maar goed ook", zegt hij. Aptroot heeft vanuit zijn toekomstige werkomgeving nog geen kritiek gehad over zijn productschappen-standpunt.

Of registreer je om te kunnen reageren.