Home

Nieuws 790 x bekeken 1 reactie

Agrifirm Feed keert extra korting uit

Apeldoon- Agrifirm Feed verstrekt tussen 10 september 2012 en 5 januari 2013 een extra korting van 4 euro per ton afgenomen mengvoer direct op de factuur.

Het bedrijf doet dit om de afnemers duidelijk te maken dat de fusie van Cehave en Agrifirm geld oplevert, stelt algemeen directeur Wim Maaskant.
Die fusie maakte het mogelijk de voerfabrieken in Maasbracht en Utrecht te sluiten en de productie over te hevelen naar de zeven resterende locaties die daarvoor zijn opgeschaald. Daardoor dalen de productiekosten met ongeveer 1 miljoen euro per maand. Dat voordeel wordt op de factuur duidelijk gemaakt met een korting van 4 euro per ton afgenomen mengvoer.
Vanaf 5 januari vervalt deze tijdelijke synergiekorting. "Normaliter zal dan de basisprijs zakken", aldus Maaskant die verwacht dat Agrifirm Feed door de tijdelijke korting goedkoper zal zijn dan de concurrenten. "Als dat niet zo is, is er iets goed fout gegaan bij de inkoop van grondstoffen."

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.