Home

Nieuws 4095 x bekeken 7 reacties

AH-boeren ontvangen ruim 35.000 bezoekers

Zaandam – Het afgelopen weekend hebben boeren en telers voor supermarktketen Albert Heijn ruim 35.000 bezoekers ontvangen. 175 agrarisch ondernemers stelden hun bedrijf open.

De eerste open dagen zijn goed verlopen ondanks de hitte, zegt Jan-Christiaan Hellendoorn van AH. Het bezoekersaantal van 35.000 komt vrijwel overeen met het aantal mensen dat zich voorafgaand aan de open dagen ook had ingeschreven. “We hadden nog gehoopt op een hoger aantal spontane bezoekers. Vanwege het warme weer zijn deze vermoedelijk niet gekomen.” De meeste bezoekers kwamen in de ochtend naar de bedrijven en was het in de middag vrij rustig. Boeren hadden vaak extra maatregelen genomen voor de bezoekers vanwege het warme weer.

Komend weekend verwacht AH dat het bezoekersaantal zal worden overgeschreden. “De deelnemende boeren hebben zo veel werk gehad aan de voorbereidingen dat het goed is dat ze het komend weekend nogmaals het bedrijf kunnen opstellen.  We verwachten daarbij minder warm weer.”

Het is de eerste keer sinds 1999 dat AH dit soort open dagen houden. De aanleiding is om de open dagen dit jaar te organiseren dat de supermarktketen 125 jaar bestaat. Varkens- en vleeskuikenbedrijven zijn uitgesloten van de open dagen.

Laatste reacties

 • B bob

  Goed dat Nieuwsuur ook een aantal mensen uit de Veesector aan het woord lieten. ( programmagemist.nl Nieuwsuur 18 augustus nederland 2 )Misschien dat volgend weekend enkele Boeren de moeite willen nemen om te demonstreren op de juiste plek. Anders lijkt het straks alsof het wel mee valt met de uitbuiting van de Producenten.

 • jeannechesspot

  varken- en vleeskuiken bedrijven zijn uitgesloten. Het wanstaltige dierenleed mogen we niet zien, maar is er wel.

 • drientje

  Dat varkens- vleeskuikenbedrijven zijn uitgesloten was wel te verwachten, deze sectoren geven duidelijk aan hoe AH opereert. Zie de spandoeken actie.
  Daar zijn ze in Zaandam kennelijk niet van gecharmeerd.

 • Sylke

  AH wil een mooi milieuvriendelijke gezicht zetten naar buiten, maar aan de andere kant de producent zo onder druk zetten dat ze de produkten tegen kostprijs of minder in handen krijgen over de ruggen van de producenten
  ~T lijken wel bankiers!

 • Alissa

  @jeannechesspot Jij koopt je vlees zeker buiten Nederland. Weer zo'n dierenknuffelaars opmerking!

 • Willem1962

  @dientje en jeanne:
  Dat deze bedrijven uitgesloten zijn heeft misschien niets te maken met protesten maar meer met een vergrote kans op insleep van ziektes.
  Kweenie, maar verstand van verzekering heb ik ook niet.

 • Nines

  @ Dientje en Jeanne, er zijn wel degelijk bedrijven in de pluimveehouderij en varkenssector die hun deuren openstellen voor publiek, maar daar hebben zij geen albert Heijn voor nodig. Kijk eens verder dan de super op de hoek, want de supers zijn helemaal niet zo geweldig betrokken bij de boeren als zij wel willen doen geloven. Nogmaals er zijn bedrijven die de deuren voor jullie open stellen, als jullie je nou eens open stellen en een bezoekje bij een van die bedrijven doen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.