Home

Nieuws laatste update:17 aug 2012

150.000 euro boete voor biogascentrale Dinther

Dinther - De provincie Noord-Brabant heeft de mestverwerkingsinstallatie in Dinther een dwangsom opgelegd van 150.000 euro.

Volgens de provincie is de milieuvergunning vervallen en draait de fabriek dus illegaal. De 24 boeren die gezamenlijk eigenaar zijn, weigeren om de biogascentrale te sluiten, zegt voorzitter Willie Gijsbers van Stichting Duurzaam Landleven Bernheze.

De milieuvergunning is volgens hen in orde en de fabriek is binnen de gestelde termijn gaan draaien. De boeren begrijpen niet waarom de provincie nu problemen heeft met de fabriek terwijl die sinds de opening in 2008 alle jaarlijkse controles heeft doorstaan. De hoorcommissie brengt advies uit aan de provincie waarna de zaak waarschijnlijk voorgelegd gaat worden aan de Raad van State.

De mestverwerkingsfabriek verwerkt 30.000 ton mest per jaar. De bouwvergunning voor een verdubbeling van de capaciteit is wel rond.

Of registreer je om te kunnen reageren.