Home

Nieuws 1432 x bekeken 1 reactie

Volledige vijspraak voor Drentse dierenarts in blauwtong-fraude

Assen - De rechtbank in Assen heeft een dierenarts uit het Drentse Diever geheel vrijgesproken van fraude met vaccinatie tegen blauwtongziekte. Tegen de dierenarts was een gevangenisstraf van negen maanden geëist en een boete van 75000 euro. Daarnaast wilde het Openbaar Ministerie nog een bedrag van ongeveer 85000 euro aan illegale winsten terugvorderen.

De rechtbank zegt dat de offcier van justitie er niet in geslaagd is te bewijzen dat er sprake was van fraude. De betrokken dierenarts heeft altijd ontkend dat er sprake was van fraude.

Het verwijt dat justitie maakte was dat de dierenarts stelde dat hij wel had gevaccineerd, terwijl dat in feite niet was gebeurd. Daarbij werd ondermeer aangevoerd dat de dierenarts veel meer vaccinaties had uitgevoerd, dan volgens het OM kon. De dierenarts heeft tijdens de zitting uitgelegd dat hij 600 kalveren per uur kon vaccineren.

Ook de berekening die de officier heeft toegepast op de voorraad vaccin, kon niet als bewijs dienen. Het is volgens de rechter mogelijk dat de flesjes royaal waren afgevuld en meer entstof bevatten, dan er op de verpakking stond. Bovendien kan het zijn dat de injectie-apparatuur van de dierenarts mogelijk juist minder toediende dat 1 milliliter.

De officier van justitie kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

 


Eén reactie

  • mrlapage

    Tijd voor de rijdende rechter, dan mag die vingervlugge dierenarts die 600 prikjes per uur demonstreren!

Of registreer je om te kunnen reageren.