Home

Nieuws 798 x bekeken

Vergunning loods met mestkelder onterecht afgegeven

Nistelrode - De Noord-Brabantse gemeente Bernheze heeft ten onrechte goed gevonden dat een veehouder in Nistelrode veranderingen aanbracht bij de bouw van een loods, een mestput en twee sleufsilo's. De Raad van State heeft woensdag in een uitspraak de toestemming ingetrokken.

De Raad van State deed uitspraak in een zaak die door een buurtbewoner aanhanging was gemaakt. De bewoner zegt hinder te ondervinden van geur- en geluid, onder meer omdat aan de loods twee punten zijn aangebracht voor het leegpompen van de daaronder liggende mestkelder.

De gemeente had moeten voorzien dat de realisatie van de mestkelder en de pomppunten tot extra geur- en geluidshinder had kunnen leiden, zegt de Raad van State. Dit betekent dat de betrokken veehouder alsnog een nieuwe milieuvergunning moet aanvragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.