Home

Nieuws 798 x bekeken

Uitstel voor emissiearm maken van stallen

Den Haag - Veehouders die vallen onder het Besluit huisvesting krijgen een half jaar uitstel om hun bedrijf emissiearm te maken. De nieuwe datum is 1 januari 2014.

Dit schrijft staatssecretaris Joop Atsma in een brief aan de Tweede Kamer.

Reden voor het uitstel is dat het activiteitenbesluit voor de landbouw op zijn vroegst op 1 januari 2013 in werking treedt. Veehouders hebben dan geen omgevingsvergunning meer nodig, maar kunnen bij aanpassing van het bedrijf volstaan met een melding.

Het uitstel geldt voor bedrijven die vallen onder het Besluit huisvesting. Dit zijn bedrijven met minder dan 750 zeugen, of 2.000 vleesvarkens of minder dan 40.000 stuks pluimvee. Voor veehouders die willen meedoen aan de stoppersregeling verandert er niks. Zij dienen hun stallen per 1 januari 2013 emmissiearm hebben.

 

.

Kees van Doorn

Of registreer je om te kunnen reageren.