Home

Nieuws 858 x bekeken 5 reacties

'Uitbreiding Beter Leven-kenmerk met milieusterren'

Den Haag - Aan de sterren van het Beter Leven-kenmerk is straks mogelijk ook te zien hoe milieuvriendelijk het vlees geproduceerd is. Stichting Natuur en Milieu praat met de Dierenbescherming over uitbreiding van het sterrensysteem.

Dat meldt Nieuwe Oogst. Het is de bedoeling dat op de vleesverpakking niet alleen dierenwelzijnssterren staan, maar ook milieusterren. "Maar voor het zover is, moet het dierenwelzijn in de veehouderij op orde zijn", zegt Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming.

De plannen zitten nog in een beginstadium, zegt hij tegen Nieuwe Oogst. Het zou nog te vroeg zijn om nu al met milieusterren te komen. "De sector moet niet overvraagd en geconfronteerd worden met te veel eisen tegelijk. Milieu heeft zijn succes al behaald, nu is dierenwelzijn aan de beurt."

Laatste reacties

 • agratax2

  Hoe gaan we dat doen? Twee kleuren sterren, één voor Diervriendelijk en de ander voor milieu vriendelijk. Uit vele discussies van afgelopen weken is gebleken dat diervriendelijk en milieu vriendelijk nog al eens haaks op elkaar staan. moet de consument kiezen tussen dierenwelzijn of milieu (de toekomst van de planeet).

 • joannes

  Op dat gebied heeft Wageningen en het Ministerie van Landbouw gewoon zitten slapen. Wel allerlei technologische onderzoeken maar niet hoe verkoop ik mijn product of .... mischien nog belangrijker. Wat wil de consument kopen voor een redelijke prijs die voldoende is voor boer. Met welk imago?, uit wei?of uit de stal? Nu bepalen consumenten groepen dat het efficientie streven te ver door geschoten is en terug gedraaid moet worden!

 • politiek

  Sorry hoor , ik mis nog het sterretje ( of ster) voedselveiligehid.

 • bertes

  ook een ster die betekend;;; deze boer wordt niet onderbetaald.
  een soort van;; dit is vlees van max havelaar varkens

 • politiek

  @ Adel. Terecht lijkt mij dat sterretje als het van gezinsbedrijven afkomt. Laat de consument dan maar kiezen of ze producten willen die van grote agro-industrie komen of van de boerderij.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.