Home

Nieuws 1 reactie

Twee dierenrechtenactivisten aangehouden

Amsterdam - Op verzoek van de Britse justitie zijn in Amsterdam vrijdagochtend twee vermoedelijke dierenrechtenactivisten aangehouden. Het gaat om een 25-jarige vrouw en een net zo oude man uit Nederland. Dat meldde de Nationale Recherche vrijdag.

Er was een Europees arrestatiebevel uitgegeven tegen de twee. Het zou gaan om Sven H. en Natasha S., twee van de vier verdachten van betrokkenheid bij het vrijlaten van 5000 nertsen van pelsdierenbedrijf Hissink in het Gelderse Barchem in 2009.

In Engeland is in hetzelfde onderzoek een 50-jarige vrouw aangehouden. De aanhoudingen zijn het resultaat van een langlopend onderzoek van de Engelse politie naar dierenrechtenextremisme in Europa. Deze verdachten hebben volgens de BBC te maken met afpersing. Scotland Yard heeft volgens de nieuwszender niet bekendgemaakt wie of welke organisatie is afgeperst, maar het zou in het Verenigd Koninkrijk zijn.

In Amsterdam werden de woning van de twee verdachten en een kantoorpand aan het Rapenburg doorzocht. Het is de bedoeling dat de twee binnenkort worden overgedragen aan de Britse autoriteiten. Bij een snelle overleveringsprocedure kan dat binnen enkele weken gebeurd zijn, aldus een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie. Als de verdachten zich tegen overlevering aan Groot-Brittannië verzetten, kan het veel langer duren.

De zaak rond de vrijgelaten nertsen wordt waarschijnlijk in september behandeld bij de rechtbank Rotterdam. Als Sven H. en Natasha S. dan in Engeland vastzitten, kunnen ze volgens het OM voor hun proces weer tijdelijk worden teruggehaald naar Nederland.

Eén reactie

  • J@gertje

    De politie heeft dus niet stil gezeten.
    Ik hoop dat deze gasten keihard aangepakt worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.