Home

Nieuws 1608 x bekeken

Toepfer raamt Duitse graanoogst op 44,8 miljoen ton

Hamburg - Agrohandelshuis Toepfer International raamt de graanoogst in Duitsland hoger dan diverse andere instanties.

Het in Hamburg zetelende bedrijf voorziet een opbrengst van 44,8 miljoen ton. Dat meldt landbouwmarktbureau AMI. De prognose van Toepfer is 2 miljoen ton hoger dan die van het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) en nadert het meerjarige gemiddelde van ruim 45 miljoen ton dicht. AMI zelf geeft geen prognose maar ziet bij de al gemaaide volumes over de hele linie bevredigende resultaten. Bij de zomergerst signaleren de AMI-waarnemers een proteïnegehalte tussen de 9 en 11,5 procent en een volgerstaandeel van 95 tot 97 procent. Met deze waardes kan dit graan aan de brouwerijindustrie worden afgezet. De brouwgerstprijzen liggen Duitsland-wijd op een gemiddelde van 225 euro per ton, maar de vraag is nog terughoudend, aldus AMI.

Of registreer je om te kunnen reageren.