Home

Nieuws 328 x bekeken

Terugroepen fruitdrank duurder dan verwacht

Londen - Het terugroepen van tienduizenden flesjes Fruit Shoot en Fruit Shoot Hydro valt voor de Britse producent Britvic duurder uit dan verwacht.

Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Een week geleden kondigde Britvic aan de fruitdrankflesjes uit de handel te halen omdat de nieuw ontworpen tuit kan loslaten. Het bedrijf stelde woensdag er niet in te slagen het probleem snel op te lossen. Inmiddels is besloten een alternatieve tuit te gebruiken. Pas over 6 weken komt de bevoorrading van klanten weer op gang, aldus Britvic. Het zal een halfjaar duren voordat als vanouds aan de vraag voldaan kan worden.

De terugroepactie drukt de winst voor belasting in het lopende en het volgende boekjaar met 15 tot 25 miljoen pond (19 miljoen tot 31,7 miljoen euro). Eerder werd de schadepost nog geraamd op 1 tot 5 miljoen pond in het huidige boekjaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.