Home

Nieuws 405 x bekeken

Subsidieregeling verminderen negatief effect biodiversiteit open

Den Haag - Bedrijven kunnen vanaf 1 augustus subsidie aanvragen voor investeringen die de druk op milieu en natuur van een bedrijf verminderen.

De subsidie is bedoeld voor bedrijven die het behoud van biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen en een duurzaam gebruik hiervan opnemen in de bedrijfsvoering. Bedoeling is dat de bedrijfsvoering zodanig wordt aangepast dat er geen negatieve effecten meer zijn voor de biodiversiteit.

Via de regeling kunnen ondernemers de helft van de kosten van pilotprojecten vergoed krijgen door de overheid. Per project wordt minimaal 25.000 euro en maximaal een half miljoen euro subsidie verleend. In totaal is voor de regeling 2,5 miljoen euro beschikbaar. De regeling is alleen opengesteld voor bedrijven die actief zijn in de sectoren agrofood, energie, chemie, tuinbouw en uitgangsmaterialen, water, logistiek, gezondheid of toerisme.

De regeling komt voort uit een Green Deal die minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft gesloten met het Platform Biodiversiteit, Ecosystemen en Economie.

Of registreer je om te kunnen reageren.