Home

Nieuws 240 x bekeken

Studenten ontwerpen machine voor testflacons veeziekten

Lelystad – Vijf studenten van het ROC Friese Poort uit Emmeloord hebben in opdracht van Prionics Lelystad een machine en afvullijn voor testflacons voor veeziekten gebouwd.

Prionics maakt wereldwijd testkits voor veeziekten. De testflacons die daar onderdeel van zijn, worden tot op heden met de hand gevuld en afgesloten. Dit vraagt veel arbeidsinzet en repeterende handelingen, met RSI-klachten bij medewerkers tot gevolg.

De samenwerking tussen Prionics Lelystad en ROC Friese Poort ontstond tijdens de presentatie van het arbeidsmarkt- en onderwijsonderzoek in de Life Sciences Sector Flevoland van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL). In een later stadium is het bedrijf Dijkstra Vereenigde uit Lelystad erbij betrokken. Dit bedrijf is specialist in onder andere verpakkingsmachines en laboratoriumapparatuur. Dijkstra Vereenigde vervult in dit project een adviserende rol en onderzoekt of de machine die door de studenten is ontwikkeld op de markt gebracht kan worden.

Op dit moment is het prototype van de machine klaar. Na de zomervakantie wordt de afvullijn gebouwd en zal deze operationeel worden. De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL) ziet het project als "een geslaagde afsluiting van een Research & Development-cluster in het kader van het Europese subsidieproject Kansen voor Flevoland".

Guido Kobessen

Of registreer je om te kunnen reageren.