Home

Nieuws 260 x bekeken

Schmallenberg-virus in Zwitserland

Bern - Op twee bedrijven in het Zwitserse kanton Bern is het Schmallenbergvirus gevonden bij koeien. De dieren hadden koorts en diarree en werden daarom op de ziekte onderzocht.

Het zijn de eerste twee gevallen van Schmallenberg in Zwitserland. De Zwitserse overheid had al rekening gehouden met het overwaaien van de besmetting. Dit voorjaar zijn Zwitserse veehouders opgeroepen om aburtussen en misgeboortes te melden. Onderzoek bij 28 koeien, 23 schapen en 14 geiten van 62 bedrijven in 18 kantons leverde geen bevestiging op van een besmetting.

De uitbraak in Zwitserland is in lijn met de verwachtingen die experts hebben uitgesproken, De Efsa voorspelde eerder dit jaar dat het virus zich verder zal verspreiden door Europa. Het virus is inmiddels vastgesteld in Duitsland, Nederland, Denemarken, Groot-Brittannië, België, Luxemburg, Italië, Spanje en Frankrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.