Home

Nieuws 223 x bekeken

Recron wil recreatieweerbericht

Driebergen - Recron, de brancheorganisatie voor recreatiebedrijven in Nederland, wil dat er een apart 'recreatieweerbericht' komt.

Volgens directeur Joep Thönissen lijdt de recreatiesector voor het zoveelste jaar flinke schade, omdat mensen een voorgenomen dagje uit laten schieten op grond van een verkeerd weerbericht.

De sector sluit zich met de oproep aan bij de Belgische pretparken, die dinsdag al pleitten voor een "minder pessimistisch" weerbericht. Meteorologen in de media zouden het net zo vaak over de zon als over regen moeten hebben.

"Ook voor ons is de grens bereikt", aldus Thönissen woensdag. 'Vorige week was het in bijna heel Nederland constant uitstekend weer, maar de weersvoorspelling sprak van zware regen en onweersbuien, zodat vakantiegangers binnen bleven. Bovendien betekent een zware bui boven Hilversum niet dat de rest van het land blank staat. Daar zou ook eens rekening mee gehouden moeten worden."

Een recreatieweerbericht moet volgens Recron informeren over welke activiteit mogelijk is bij het te verwachten weer. "Bijvoorbeeld ideaal zeilweer bij deze windkracht", noemt Thönissen. Het weerbericht zou per regio opgesteld moeten worden. "Dan kunnen consumenten hun vrijetijdsbesteding echt afstemmen op het weer en dat voorkomt veel teleurstelling", denkt de organisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.