Home

Nieuws 1 reactielaatste update:23 aug 2012

PvdD lonkt naar ouderenpartij

Den Haag - De Partij voor de Dieren (PvdD) overweegt een lijstverbinding aan te gaan met 50Plus of de Piratenpartij in de hoop een derde Kamerzetel in de wacht te slepen.

Dat maakte de partij zondag bekend op het verkiezingscongres in Doorn. Volgens het bestuur ligt een verbinding met één van die partijen voor de hand, omdat deze net als de PvdD kleine emanicpatiebewegingen zijn. Samenwerking met SP, PvdA en Groenlinks is nooit een optie geweest. "Daar voelen wij ons niet huis", aldus dagvoorzitter en bestuurslid Luuk Folkerts.

De leden reageerden verdeeld op dit idee. Velen vrezen dat het kiezers zal afstoten en daarmee juist de derde zetel in gevaar kan brengen. Anderen wezen erop dat een lijstverbinding enkel een technische operatie is, die verder geen politieke samenwerking behelst. Overigens hebben er nog geen gesprekken met de twee partijen plaatsgehad.

Partijleider en fractievoorzitter Marianne Thieme gaf tijdens haar speech aan dat de kiezer op 12 september slechts twee keuzes heeft: grijs of groen. Volgens haar is de PvdD de enige partij die niet gericht is op de korte termijn. Eerder zei zij al aan een kiezersopstand te willen organiseren.

Eén reactie

  • J@gertje

    De ouderen met een klein en inmiddels krimpend pensioentje en een schamel AOW-tje zitten vast te wachten op een vleestax van €2,00 per kilo vlees en een flinke accijnsverhoging op de benzine.
    De PvdD heeft de ouderenpartij alleen maar nodig om er een eigen voordeel uit te kunnen halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.