Home

Nieuws

Prijzen juni 1,5 procent hoger

Voorburg – De prijzen voor voedingsmiddelen lagen in juni in Nederland 1,5 procent hoger dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ten opzichte van mei stegen prijzen 0,5 procent. De prijzen van groenten inclusief aardappelen lagen juist 2,1 procent lager. De prijs van fruit lag gemiddeld 2,7 procent hoger dan een jaar eerder. Ook vlees (+2,1 procent), melk, kaas en eieren (+ 1 procent), graanproducten (+1,5 procent) en olie, boter en margarine (+1,1 procent) waren duurder dan in 2011. Ten opzichte van mei is bij de meeste categorieën een kleine prijsstijging te zien. De prijzen van vlees en de categorie melk, kaas en eieren lagen in juni minimaal lager dan een maand eerder.

De totale inflatie in Nederland kwam in juni net als in mei uit op 2,1 procent, aldus het CBS. Volgens de Europese geharmoniseerde methode kwam de inflatie uit op 2,5 procent, net iets meer dan de inflatie in de Eurozone.

Of registreer je om te kunnen reageren.