Home

Nieuws 731 x bekeken

PVV wil geen Europese bemoeienis met 'onze' boeren

Den Haag – De PVV wil geen Europese bemoeienis met ‘onze’ boeren, tuinders en vissers. Dat staat in het verkiezingsprogramma dat partijleider Geert Wilders dinsdag presenteerde.

Voor ondernemers wil de PVV het vergunningentraject vereenvoudigen en versnellen. In het partijprogramma staat expliciet dat ze zijn voor het behoud van kleine familie- en gezinsbedrijven. De PVV wil de productschappen afschaffen.

Duurzaamheid, een van de belangrijkste onderwerpen in verkiezingsprogramma’s van andere partijen komt in het programma van de PVV nauwelijks voor. “Duurzaamheid is een ander woord voor duur”, staat in het programma.  De partij van Wilders noemt windmolens een linkse hobby waarmee gestopt moet worden. “Windmolens draaien niet op wind, maar op subsidie.” De PVV wil stoppen met de SDE+-regeling voor duurzame energie, stoppen met duurzaamheidssubsidies en CO2-reductiesubsidies afschaffen. Ook wil de partij de fiscale vergroening stopzetten.

De PVV wil zelf bepalen wat er met het natuurbeleid gebeurt. “Brussel gaat steeds meer bepalen wat wij met onze natuur doen. De PVV is voor de natuur. Hoe meer hoe beter."De PVV vindt wel dat Nederland beter zelf kan bepalen of de natuur in gevaar is dan Brussel. De partij vindt dat Brussel van de Hedwigepolder moet afblijven.

"Economische vrijheid en vertrouwen in eigen kracht hebben eeuwenlang gezorgd voor groei. Die krijgen we terug als we weer baas worden over onze eigen economie, dus weg uit de EU. Vrijhandel regelen we zelf met andere landen", vindt Wilders, die weer terug wil naar de gulden.

Tijdens de presentatie van het verkiezingsprogramma lieten PVV-Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven weten per direct uit de partij te stappen. Ze hebben felle kritiek op het handelen van Geert Wilders. De Kamerleden zeggen dat Wilders in een isolement leeft en niet bereikbaar is voor de Kamerleden. Ook zouden Kamerleden zich niet vrij mogen uiten in de media.

De PVV presenteert de kandidatenlijst zaterdag.

Of registreer je om te kunnen reageren.