Home

Nieuws 2553 x bekeken

Nieuwe raad adviseert onder meer over landbouw

De ministerraad heeft de samenstelling van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) bekend gemaakt, een nieuw adviesorgaan die regering en parlement onder meer adviseert over landbouw.

De raad adviseert over duurzame ontwikkeling van leefomgeving en infrastructuur. Zo behandelt het maatschappelijke vraagstukken van landbouw, voedsel en grondstoffen, natuur, ruimtelijke inrichting en economie, wonen, milieu, mobiliteit en veiligheid. De raad is een samenvoeging van de VROM-raad, de Raad voor Verkeer en Waterstaat, de Raad voor het Landelijk Gebied en de Adviesraad Gevaarlijke Stoffen.

 

Henry Meijdam wordt de eerste voorzitter van de Rli. Meijdam was voorzitter van de VROM-raad. Verder zitten in het twaalfkoppige gezelschap onder meer Agnes van Ardenne-van der Hoeven, voorzitter van het Productschap Tuinbouw, Natuurmonumenten-directeur Jan Jaap de Graeff en landbouweconoom Gerrit Meester.

Guido Kobessen

Of registreer je om te kunnen reageren.