Home

Nieuws

Nederlands Vaccin Instituut deels verkocht aan India

Den Haag - Nederland heeft de productiefaciliteiten van het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) verkocht aan het Serum Institute of India (SII).
Met de verkoop is een bedrag van 32 miljoen euro gemoeid. SII is een van de grootste vaccinproducenten wereldwijd.
De productieactiviteiten van NVI zijn al jaren verliesgevend. De medewerkers van het NVI kunnen bij het instituut in Bilthoven blijven werken. De publieke belangen die het NVI uitvoert, blijven gewaarborgd, meldt minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het gaat dan om inkoop, opslag en distributie van vaccins voor het Rijksvaccinatieprogramma en het Nationaal Griepprogramma.Ook is gewaarborgd dat het bronmateriaal, dat nodig is voor de productie van vaccins, eigendom blijft van de Nederlandse Staat.

Of registreer je om te kunnen reageren.