Home

Nieuws 3520 x bekeken 19 reacties

Meerderheid voor robuuste verbindingszones

Den Haag – Na de verkiezingen ontstaat er hoogstwaarschijnlijk een meerderheid in de Tweede Kamer voor het in ere herstellen van de robuuste verbindingszones.

Dat blijkt uit een analyse van de verschillende verkiezingsprogramma’s. Naast de initiatiefnemers van het wetsvoorstel Mooi Nederland, PvdA, D66 en Groenlinks, zijn ook SP en PvdD voor het alsnog verbinden van de verschillende gebieden van de Ecologische Hoofdstructuur. Demissionair staatssecretaris Henk Bleker schrapte de robuuste zones eerder.

Laatste reacties

 • marina1904

  De politici ze leren het nooit het is om moedeloos van te worden.

 • broerelex

  Uitstekend. Bleker is dan pleite. Laat hem nooit meer terugkomen. Robuuste verbindingszones noodzakelijk voor de kwaliteit van de natuur. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

 • poldes

  het is niet gemakkelijk voor een boer als het ene jaar in de wettelijke verbindingszone expoiteert en het andere deel van een jaar er niet in zit.
  Noemen wij dit niet duidelijk?tweeslachtig beleid? of door en door democratisch tot stand gekomen?

 • schoenmakers1

  de crisis is dus nog niet erg genoeg, maarja voor de linkse partijen is het niet moeilijk om hardwerkende mensen te straffen en die er de klote van geven te steunen

 • 1455

  volgens mij is de natuur in nederland nog erger als bin laden was
  het maakt ons landt finaal naar de ......

 • tessemakergj

  typies links, grote sommen belastinggeld verbranden zonder dat dat enig doel dient
  wordt straks nog erger na de verkiezingen als er weer een linkse regering komt
  het is alleen goed voor de werkgelegenheid
  een kikker of een konijntje maakt het echt niet uit in welk plasje ze kan zwemmen of gras eten

 • evanderpasch1

  Wie zegt dat nieuw kabinet links word? en deze grond kan nog mooi wat opbrengen om begrotingstekort terug te dringen

 • jslaren

  Roemer, Thieme, Samson, Sap maken ons land kapot, dus denk na bij uw stem in september!!!!!!!!!!!

 • poldes

  Robuustere verbindingzone,zou dat grotere oppervlakte van de verbindingzone betekenen;dan is het verantwoordt om de snelheid op de 10 baans weg te verhogen naar 130 Km .
  Het verkeer erbij(wat meer Co2 uitstoot) en de landbouw wat eraf voor de robuustere verbindingzone.
  Te weinig landbouwwoordvoerders meer in de regering en dan hebben wij ons bestaansrecht als primaire sector bijna verloren.
  Dit is niet linkse of rechtse schuld.
  Dit is omdat wij een te klein aantal kiezers zijn.
  Dus oninteressant voor volkspartijen.

 • info48

  Wat zo jammer is dat ik nergens lees (wat doen journalisten eigenlijk?) wat nu het verschil is tussen; geen,een afgeslankte en een robuuste verbindings zone,uitgedrukt in oppervlakte.
  Wat ronduit verbijsterend is dat ik geen enkele politicus het verschil hoor noemen uitgedrukt in miljarden Euro's (daar praten we, denk ik, over)
  En niemand geeft aan waar dat dan vandaan moet komen, bij de senioren? waar nu al veel te weinig verpleeg/verzorgings plaatsen en zorg is? bij onze veiligheid, politie? bij de mensen met een beperking? kortom de kwetsbaren in de samenleving? Socialisme?????????????
  Blij dat Bleker weggaat?/..... de enige die de rug recht houd m.b.t. de EHS tegen het rood/groene idee dat 'nieuwe' natuur zo belangrijk is dat het tenkoste mag gaan van de kwetsbare MENSEN in de samenleving.

 • joannes

  Helemaal eens @info48, politiek in nederland en .... journalistiek zijn absoluut niet aan het balanceren van belangen. Ze roepen om kiezers te boeien en vervolgens raken ze verstrikt in allerlei complexe afwegingings problemen. Ondertussen verlamt het de betrokken activiteiten. Er kan geen toekomst op gebouwd worden. En dan nog het probleem van een links of een rechts georienteerd kabinet: veel bedrijven durven geen kapitaal te riskeren wanneer de spelregels voordurend veranderen. Democratie is een business geworden in plaats van een vorm om de samenleving te besturen.

 • J@gertje

  Ik dacht dat Henk Bleker die robuste verbindingszones geschrapt had nadat hij te horen had gekregen dat het geld op was.
  Waar willen de linkse partijen dan nu ineens zoveel geld vandaan halen?
  Als ze daar nu ook eens openheid van zaken over zouden geven.

 • W Geverink

  In een land wat zo de weg kwijt is, (lees van de pot gerukt ) vinden politici manieren om verder te snijden in bijvoorbeeld de gezondheidzorg en de ouderen zorg. Want waar een wil is is een weg...

 • Boertje-M-sob Henak

  En mogen deze keer de wilde zwijnen ook meedoen in de ecologische hoofdstructuur? Allemaal loze verkiezingpraatjes.Wel grappig dat die draaideur politici denken weer te gaan regeren en helemaal nog geen rekening houden met 76 zetels van de SOPN. Reken maar dat er een ecologische hoofdstructuur komt,en reken maar dat er nog een paar dingetjes gaan veranderen.De tijd van vernieuwing is nabij.Zeg onze huidige politieke partijen maar vaarwel, we hoeven die smoelen van Rutte,Bleeker,Schippers,Buma,Wilders en schaterlachende Zalm nooit meer te zien. Vele van deze maffiosi zullen natuurlijk nog voor het volkstribunaal moeten verschijnen,of we Zalm nog zien schaterlachen valt ernstig te betwijfelen.Ook de allerhoogste ambtenaar van Justitie Joris D. zal eindelijk zijn straf krijgen.Doofpotten en beerputten gaan opengemaakt worden.Dat gaat stinken.Alles zal deze keer echt onderzocht worden,ook de aanslag in Waalre, en de broodjes naald.De waarheid zal aan het licht komen. Kies voor een eerlijke samenleving,eerlijke voeding,goedkope zorg, een basisinkomen en gratis stroom.Stem op de SOPN. Zie 2012-06-12 SOPN Verkiezingstour Rotterdam.En zie het partijprogramma.

 • J@gertje

  Ik heb even vluchtig over de (inmiddels al 3 verschillende) versies van het partijprogramma van de SOPN heen gelezen.
  Zij gaan het helemaal maken in de politiek de komende 4 jaar en worden grootse landsbestuurders. :-) :-) :-)
  Van dergelijke populisten hebben we er in den Haag al meer dan genoeg.

 • Mozes

  Het partijprogramma van SOPN heb ik bekeken. Het is Utopia, het heeft veel kenmerken van de Rode Khmer in Cambodja van de jaren zeventig. Het is een fantasie van mensen die geen enkele kennis hebben van menselijk gedrag. De bestuurlijke basis is anarchie die in de praktijk leidt tot tirannie.

 • Mels

  Proleten met een grote bek zijn nog nooit verder gekomen dan machtsovernames met geweld,hebben ze dat niet gedaan eindigden ze in de kantlijn van de politiek.Zie Wilders,maar ook schreeuw links verging het zo.

 • theorikyreintjes1

  Ik dacht dat we de wereld netjes moeten overdragen aan onze kinderen. Het is toch niet de bedoeling dat ze de gronden overdragen aan de grootste vervuilers. Waar moeten straks onze kinderen van eten? De bossen liggen er schandalig bij!!! Ze worden even boos onder invloed van drank en drugs en slaan een boel winkels in elkaar! Optreden tegen deze bendes!!!

 • Klerck

  Goede zaak. Robuuste verbindingszones richting de randstadt. En maar hopen dat die zwijntjes de weg vinden. De wolf komt al naar Nederland, wie weet welke natuurlijke vijand er nog volgt.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.