Home

Nieuws 2066 x bekeken 3 reacties

Marqt: producten 30 procent goedkoper

Amsterdam – De producten van Marqt zijn sinds 2008 met 30 procent in prijs gedaald. Dat claimt oprichter Quirijn Bolle tegenover magazine Sprout. De alternatieve supermarktketen, die direct zaken doet met boeren, wil nog dit jaar met Belgisch investeringskapitaal vier vestigingen in Nederland openen en 7 vestigingen in 2013.

De prijsdaling is het gevolg van de invoering van een centraal distributiesysteem, een IT-systeem voor voorraadbeheer en een groter verkoopvolume. Op dit moment telt Marqt twee winkels in Amsterdam en winkels in Haarlem en Den Haag. Voor de uitbreiding worden ook boeren benaderd, omdat niet alle boeren waar nu zaken mee worden gedaan in staat zijn op te schalen.

Laatste reacties

  • John*

    wat doen de prijzen in vergelijking met een aldi jumbo en albert hein?

  • vael

    leuk zo'n prijsdaling,vooral voor ons als producent. Ze hadden beter die 30% aan twee kanten verdeeld, 15% voor de producent en 15% voor de consument.

  • John*

    dat ligt er maar net hoe de prijzen in de winkel nu zijn. Door het uitschakelen van de groothandel kan er veel verdiend worden mits er niets toegelegd wordt op duurdere proceskosten. Dit lijken ze nu op orde te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.