Home

Nieuws 886 x bekeken

Macedonië geeft meer subsidie aan boeren

Skopje - Macedonië is van plan een bedrag van 425 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de landbouwontwikkeling tussen 2013 en 2015.

Dat laat het ministerie van landbouw in Macedonië weten in een verklaring. De subsidie die boeren dit jaar krijgen is 130 miljoen euro. Dat is 15 miljoen meer dan de subsidie in 2011. Voor de volgende drie jaar gaat de overheid nog meer geld beschikbaar stellen. Voor 2013 komt dit uit op 135 miljoen euro, in 2014 komt er 140 miljoen euro vrij en voor 2015 is er 150 miljoen euro vrijgemaakt voor de landbouw.

Volgens de minister president Nikola Gruevski is Macedonië niet bang om landbouwsubsidies te blijven vertrekken. “Veel Europese landen schroeven de subsidies terug in verband met de economische crisis, maar wij blijven de landbouw steunen”.

Of registreer je om te kunnen reageren.